Hur jag började springa och varför 2014 är viktigt

2014 var året då ryssland gick in i Ukraina och Malaysia Airlines Flight 370 mystiskt försvann på sin färd mellan Kuala Lumpur och Peking. Det vart även året då vi flyttade till vårt hus i Saltsjö-Duvnäs och vi visade Mad Max med dunder och brak på E3 i Los Angeles. 2014 var även året jag tog mitt första riktiga simtag i Högdalens Simhall och min förvandling från runner till swimrunner kunde börja. Men…

Som alla historier måste det ske en händelse som kastar historiens karaktärer ur balans och kastar ut dem på en resa att återställa balansen. Min händelse var min skilsmässa 2011 vilket var året innan jag började springa för att rensa huvudet från allt mörker. 2012 var mycket resande då vi precis hade öppnat vår studio på 536 Broadway, New York och resandet tog både på psyket och det fysiska. Paulina bodde i New York vid den här tidpunkten och när hon något år senare flyttade hem till Sverige och in hos mig i mitt radhus i Järla Sjö knuffade hon mig bokstavligen ut ur dörren för att börja göra något. Den pushen förändrade allt.

IMG_5377.JPG
Svettig löpning i New York från 124 MacDougal St till någonstans längst Hudson River och tillbaka 2012.

Jag sprang 3 km åt gången, gick i alla uppförsbackar. Jag hade en glasåtervinningslåda på Storängens Strandväg nära Storängens station, som var mitt mål för att vila innan jag skulle upp för backiga Krokvägen i Storängen för att börja ta mig hemåt via Prästgårdsvägen där vårt hus nu ägdes av en annan familj och hem till Järla Sjö och Turbinvägen.

På den vägen var det. Jag började springa oftare och längre och snart vågade jag mig springa runt Järla Sjön, en sträcka på 8km. Jag sprang tidigt på morgonen, innan någon annan vaknat och desto jävligare väder, desto bättre.

Jag började någon gång under 2012 träna med Mårten Nylén. Mårten är en person som betytt massvis för mig i min träning och fick mig att komma i form som aldrig förr. Han fick mig att börja träna dubbelpass (löpning – gym) vilket ger snabba resultat. Vi tränar än idag och är goda vänner.

IMG_8819.jpg
Träning med den inspirerande och fantastiske Mårten Nylén.

Vi anmälde oss till Haglöfs Night TrailRun 10km och tävlandet och adrenalinet i samband med det tände en äventyrslust i mig som snart skulle utvecklas. På den vägen var det…

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s