Resor, vinter och vår

Min hunger för revansch var enorm. 2015 fick skrivas av som ett testår för swimrun och jag hade insett att det krävdes mer träning. Mycket mer. Jag och Dennis anmälde oss till Utö Swimrun och Rockman Swimrun så de fick bli målen för 2016. Nu jävlar skulle här tränas. Hårt.

IMG_1847.jpg
Löpning längst East River. Bor ofta i LES eller East Village så jag springer ner till Battery Park och tillbaka. En mil ungefär.

Vintern förflöt relativt problemfritt. Mitt företag, Avalanche Studios, startade en studio i New York under hösten 2011 och det har krävt en hel del resande under åren. ”Stackars dig!” tänker du nu och så är det väl, men resande och allt vad det innebär med att leva i en storstad, middagar på kvällarna (nej man behöver inte bli full varje kväll, men ändå det tar på krafterna), möten och sedan tidsskillnaden på det både när man är på plats och kommer hem. Det tar på krafterna och för mig som har flugit över 1 006 850 km sedan 2003 bara med SAS (motsvarande 25 gånger runt jorden) och med andra flygbolag därtill, så är det tufft att hålla disciplinerad träning.

IMG_1067.jpg
Intervaller på Bosön med Philip Robson (tv) och Daniel Becker (th). Ångest.

Jag hade problem med bihåleinflammation under December vilket satte stopp för all träning. Januari började sakta och Philip släpade ut mig till Bosön för minst ett hårt intervallpass i veckan. Varje onsdag. Ångest. På grund av en massa resor i jobbet och allt vad det innebär så fick träningen mindre fokus under 2016’s först
a månader men efter April bestämde jag mig för att ställa in alla jobbresor tills efter Rockman. De tar för mycket på krafterna.

Jag tränade på hårt under mars och april tillsammans med Philip och Daniel. Dennis hade efter Koster Swimrun problem med ett knä och opererade minisken i Februari, så Utö Swimrun såg orealistiskt ut. Jag letade efter en ny swimrun partner och Ulf Hausmann skulle till en början tävla med mig, men fick ställa in pga sin mammas 70-årsdag. Min nye partner blev min jobbkompis, kanadensaren Raymond Barkhouse. Raymond är triatlet och som Jonas beskriver honom ”en evighetsmaskin byggd som en utter”. Ö till Ö Utö Swimrun skulle bli Raymonds första swimrun.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s