Rockman Swimrun… As ready as we’ll ever be

På lördag 07:30 är det dags. Rockman Ragnarøk eller Rockman Swimrun… skit det samma. Utmaningen är exakt den samma. 35,5 km löpning över ca 2700 höjdmeter och 5,9 km simning över fjordar, sjöar och i mycket varierande vattentemperaturer. Hur förbereder man sig för ett lopp av den här typen? För mig är det mycket mentalt och jag har kollat på videos, läst race reports (mina favoriter är givetvis Eva Fridmans och Marcus Bartons fantastiska rapporter från 2015) och pratat med alla möjliga. I slutändan så vet jag faktiskt ingenting förrän den dagen jag hoppar från båten i Fantahåla någonstans i Lysefjorden.

skc3a4rmavbild-2014-09-22-kl-15-24-24.png

Vad är det här för galenskap egentligen? Varför utsätter man sig för den här typen av utmaning? Därför att det är kul. Så det så!

 

Det jag vet är att jag har en fantastisk partner att försöka genomföra den här enorma utmaningen med – Daniel Becker. Daniel är en mycket erfaren ultra- och trallöpare och dessutom den mest passionerade swimrunner som gått på denna jord. Daniel har en plan med allt och har en jättebra approach till loppen. Jag känner mig både laddad och trygg att ta mig an Rockman med Daniel.

DSC_0804.JPG

Team Ducks of Hazard efter en sista utrustningskoll och samkörning den 2 augusti 2016. Vi känner oss redo!

Vi har inte tränat så mycket ihop men jag känner att vi är på en så pass bra nivå att vi känner varandras styrkor och svagheter. Igår tränade vi några korta rundor över Långsjön, mest för att testa linlängd, byten, ned-och uppgångar. Sedan får vi ta allt som det kommer. Det ska oavsett bli fantastiskt roligt och jag ser väldigt mycket fram emot det här loppet.

Däremot får nog HEAD Swimrun Aero dräkten stanna hemma den här gången. Jag har tränat för lite i dräkten och jag känner mig mer trygg med min HEAD Swimrun Race dräkt som jag kört flera lopp i. Den har även mer fickor men framförallt så är den lätt att ta av om vi måste ”cabba ner”. Under Ö till Ö Final 15 ska jag helt klart köra med Aero.

I övrigt så kör vi med lina, dolme och packar dräkterna med energi som disciplinerat ska intas per timma. Vi kör ClifShot BLOKS och SIS gels, som är mest poppis bland cyklister, smakar fan, men passar mig perfekt. En av de största utmaningarna är att hålla energin uppe över så pass lång tid. Vi räknar med att vara ute mellan 10-12 timmar i värsta fall.

Jag har inte varit helt skadefri på sista tiden vilket är ett litet orosmoment. Borås Swimrun var ett tufft lopp och jag måste ha simmat helt fel eftersom min vänsteraxel inte varit 100% sedan dess. Att simma med paddlar är både en styrka och svaghet. Styrkan är givetvis att jag tar mig fram fortare, men belastningen på axlarna blir stor och är man trött är det lätt att man simmar fel tekniskt, vilket jag nog gjort. Jag har gått hos Mauro på Naprapatlandslaget som på det mest elaka vis behandlat med både brottargrepp och akupunktur. Det känns helt klart bättre.

Sedan har jag nog tränat på lite för hårt eftersom min vänster vrist svullnat upp och mina fötter, som vanligtvis ser ut som hämtade ur Sagan om Ringens och deras hober, ser ännu mer ut som en hob-fot. Det gör inte ont men man vet ju inte.

Så, där har ni min ursäkt på förhand om jag måste DNF’a, men som sagt om jag så ska krypa i mål, så gör jag det och vi ska klara de där jävla cut-offsen. Jag vill gå upp för den där trappan. Jag vill simma i iskalla sjöar runt Dragon’s Neck. Jag vill ha mitt bältesspänne. Jag vill bli en Rockman.

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s