En vecka efter Rockman Swimrun och Croix De Fer 10

En vecka har gått sedan Rockman Swimrun och minnena är fortfarande lika klara som dagen efter loppet. Svullnaden i foten har gått ner och värken i låren har gått över, men under veckans korta löppass så känner jag fortfarande av ansträngningen.

Jag skulle göra om Rockman Swimrun i morgon om jag fick chansen och tänker absolut ställa upp nästa år igen om jag får en plats. Som jag skrev i min race report så var det ett magiskt lopp. Jag var galet nervös och mådde illa när vi satt på båten till Sognefjord. Det kändes som att vi alla skulle dra ut i krig och på många sätt var det så. Ett krig mot sig själv där vi alla fick slita för att bekämpa den fysiska och mentala utmaning det här loppet innebar. Under första löpningen (eller klättringen rättare sagt) så kände jag instinktivt att jag bara ville sätta mig på en sten och sura för att sedan åka tillbaka till hotellet och sätta mig i baren. Jag kände samma sak under första löpningen i Borås Swimrun. Det gav sig både under Borås och Rockman och glädjen och kämparglöden kom tillbaka efter andra simningen och magin med swimrun infann sig. Denna underbara sport. Jag får aldrig nog.

Den 3 september ska jag och Philip Robson tugga taggtråd tillsammans i Ö till Ö – Final 15 och den 22 oktober drar vi till Tyskland för Ö till Ö – 1000 Lakes Swimrun. Däremellan hoppas jag på Koster Swimrun tillsammans med Dennis Blomberg.

Väl tillbaka i verkligheten veckan som gått har jag jobbat och det kändes faktiskt riktigt kul. Jag hade inte alls den där efter-semester-ångesten som man kan få efter en lång, skön semester. Vi har flyttat runt lite i studion och jag passade på att flytta min arbetsplats att sitta mitt i teamet vi kallar Heatwave. Det känns skönt att komma närmare spelutvecklingen och, inget ont om mina kollegor i ledningen, komma bort ifrån chefandet i ledningen. Nästa vecka jobbar jag i Köln och besöker GamesCom vilket är en spelmässa för både branschfolk och konsumenter.

Den här veckan har varit mycket spännande på ett annat sätt också. För er som känner mig så vet ni att jag är en hamster. Jag samlar på allt och har mer prylar än de flesta.

Stockholms Stad har beslutat att bygga om Slussen och försöker få det att låta som ett folkvalt beslut. ”De tre närmsta åren får man stålsätta sig. Jobba hemifrån en dag i veckan om du kan”, säger Eva Rosman, kommunikatör för nya Slussen. För mig är det här obegripligt och väldigt arrogant.

Bygget har inte bara en prislapp på strax över 12 miljarder utan kommer att orsaka ett trafikkaos under flera år framöver.

Vad innebär det här för mig då? Jo, jag ska börja cykla till jobbet men för att köpa en bra cykel tvingade jag mig själv att sälja av en massa prylar på Blocket (drönare, robotar, WiFi Baby monitor… you name it …. I got it). Under en dag sålde jag prylar för 14 000,- och kunde köpa en Croix De Fer 10

croix-de-fer-10
Croix De Fer 10. Min första riktiga cykel. 

på Urban Bike Wear. En touringcykel som är som en Victorinoxkniv. Den går att bygga om, ut, hit och dit nästan hur mycket man vill och är en tålig cykel att dra fram med i höstrusket.

 

Jag har inga som helst ambitioner att börja med triathlon eller börja tävlingscykla, vilket kanske vore ett naturligt steg från swimrun. Triathlon är inget för mig. Det är för lite äventyr och dessutom så innebär det mer träning och mer prylar, vilket jag har svårt att få plats med i mitt fullsmockade schema.

Jag ska använda min cykel att ta mig från A till B, cykla till jobbet och kanske dra en motionsrunda då och då när motivationen att springa är låg. Dessutom så är den här cykeln ingen tävlingscykel. Den är som en tank och väger för mycket så alla karbon-fanatiker skulle fnysa åt mig misstänker jag.

Hur som helst får jag nu en godtagbar anledning att bära en så’n där rolig cykelkeps. Ni vet den med en liten skärm som sticker upp under hjälmen. Det är för mig skäl nog att köpa en Croix De Fer 10.

En kommentar

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s