Ö till Ö bantest med Addnature

Den 5 september är det dags för Ö till Ö – The World Swimrun Championships, med sina galna 65 km löpning och 10 km simning.

Jag fick tillfälle att hänga med en grupp swimmrunners till Sandhamn för att testa de första sträckorna under Ö till Ö, något som givetvis inte går att tacka nej till. Bland deltagarna fanns swimrun-maskinen/legenden Rasmus Regnstrand (ni vet, han, vinnaren av Rockman Swimrun 2014 och som simmade över Östersjön sommaren 2015 tillsammans med Simon Börjesson), Petter Askergren (med två Ö till Ö och en rad andra swimruns i ryggen), Mårten Vidlund (IronMan treatlet, swimrunner och Petters partner i Ö till Ö 2016), Daniel Adams Ray (även han med flertalet tuffa swimrunlopp i ryggen), Sverre Lilieqvist (extremskidåkaren som gillar swimrun), Kristin Larsson (bl a vinnare av Ö till Ö Engadin Swimrun 2016 och en 2:a plats i Rockman Swimrun 2016), Annika Ericsson (vinnare av Ö till Ö Utö Swimrun 2016), Dennis Blomberg som representerar HEAD Swimming och arrangören Calle Ringborg (Marknadschef på Addnature), som båda två har genomfört swimruns tidigare bl a Ö till Ö. Och så jag då…

Som alltid när jag ska göra något nytt och något som jag inte fått tänka på allt för länge så är jag nervös. Jag är faktiskt lite sliten i axeln fortfarande och är lite ur form, men måste komma i form inför Ö till Ö Final 15 den 3 september, så det kan vara bra att få ett uppvaknande idag.

Vädret var rätt nedrigt. Regn, 16 grader förvisso men inte så jättekul. Dennis hämtar mig kl 8:30. Väskan är packad med det vanliga stridsutrustningen.

Vi möts upp vid Öppet Havs hemmabas och går igenom planen; Åka ut till Sandhamn och startstranden för första simningen på Ö till Ö. Där möter vi upp med Staffan Björklund, Marika Wagner och Maja Tesch. Det här gänget arrangerade Sandhamn Swimrun dagen innan.

Jag kommer halvvägs  Sandön – Vindalsö (ca 1700 m) tills jag känner att axeln inte är helt ok så jag hoppar upp på båten och sitter med de andra som inte simmade den här rätt tuffa simningen. Det är trots allt den första simningen för mig efter Rockman Swimrun och jag hade heller ingen att simma med vilket känns lite ovant. Jag hamnade lite på efterkälken mot de där exceptionellt starka simmarna och hade ingen lust att trycka på allt jag hade.

 

IMG_3244.JPG
Jag hoppar från båten inför simning nummer två. Temperaturen i vattnet låg mellan 10-13 grader.    Foto: Dennis Blomberg

Löpningen över Vindalsö är stenig och klippig och inte så värst rolig när det bara är ett träningspass. Under tävling, helt ok, men så här så blir jag inte superpepp. Resten av löpningen går över klippor mestadels och vi fick väl inte upp så mycket puls och fart.

Hela dagen förflöt rätt lugnt och efter lunch och öl på Dykarbaren så skulle vi ta oss vidare
och göra ”Grissimningen” (Mörtö Klobb – Kvinnoholmen, 1400m), men dimman låg väldigt tätt (se bild) och vi bestämde oss för att styra kosan hemåt.

IMG_3241.JPG
Grissimningen i tjock dimma. Undrar om Ö till Ö skulle stänga den här simningen under de här förhållandena?

Jag blir avsläppt i Duvnäsviken och kan knalla hemåt i regnet för att fira min dotters sjuårsdag. En väldigt kul dag med kul swimrunners och jag ser verkligen fram emot att ta mig an Ö till Ö Final 15 om två veckor.

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s