Två dagar kvar till Ö till Ö Final 15

På lördag är det dags för sommarens fjärde swimrun, Ö till Ö Final 15, dvs de sista 15 km löpning och 2 km simning av den legendariska Ö till Ö banan. Själva VM, Ö till Ö går av stapeln på måndag den 5 september, då jag kommer att följa tävlingen från planet över till New York.

Ö till Ö Final 15 tar jag på lika stort allvar som alla andra lopp jag gjort. Jag räknar inte med att slå några världsrekord men förberedelserna har varit de samma. Jag har inte tränat allt för mycket sedan Rockman Swimrun och dragits med en svullen fot, men så länge den inte gör ont så är det väl ok antar jag.

Banan är blandad väglöpning och trail och simningen är som simningen är i Stockholms skärgård. Den kan vara rätt oförlåtande och ibland rätt skön.

Starten går från Ornö Kyrka och börjar med en kort ca 1.5 km löpning innan det är dags för tävlingens längsta simning på 900 m mellan Kyrkviken och Ängsholmen. Direkt efter simningen kommer loppets längsta löpning som är 7 400 m och då har man avverkat halva loppet när den är klar. Sedan är det kortare löpningar och simningar ända till Utö.

Min partner denna gång är Philip Robson aka Sir RunALot. Philip gjorde nyss IronMan Kalmar på en lysande tid och är ett löpnings och simingsmonster av rang. Det ska bli mycket kul att tävla med Philip, något vi inte gjort tidigare.

Vill ni följa oss är vi lag #18 Ducks of Hazzard (vad annars?) och det kan ni göra här via Ö till Ö Live.

Vi ses på andra sidan!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s