Fyra swimruns och en rehab

Jag hade planerat in både Koster Swimrun och 1000 Lakes Swimrun men nu blir inget av dem av. Det känns lite som en besvikelse faktiskt. Hade väldigt gärna slutat säsongen på topp.

Jag inledde sommaren efter en hård träningsvår med Utö Swimrun i slutet av maj, tätt följt av det stenhårda Borås Swimrun, lite familjesemester i juli med relativt mycket träning, Rockman Swimrun i augusti och slutade med Ö till Ö Final 15 i September. När jag läser det så här så är jag rätt nöjd med min säsong men Ö till Ö Final 15 gick inte bra. Jag har aldrig brutit ett lopp och det gjorde jag inte då heller men foten var inte hel.

Nu så här tre veckor efter Ö till Ö Final 15 så har jag fortfarande ont i höger fot och efter att ha varit hos en ortoped kunde han raskt konstatera att det är en stressfraktur. Efter att han kört in den största sprutan jag sett i min fotled så gick jag och röntgade fotleden och man konstaterade samma sak. Att springa nu kommer inte på fråga och helst skulle jag hoppa på kryckor vilket jag inte vill eftersom den inte känns så trasig.

En stressfraktur uppstår när man tränar / tävlar för hårt, för monotont och inte vilar tillräckligt så det var ju inte helt oväntat efter den här säsongen. Avlastning och vila är det enda man kan göra för att bota den.

Under mina få år som löpare och swimrunner så är det första gången jag är skadad. Det känns ju i och för sig bra att det inte hänt förrän nu men samtidigt så är det tråkigt att inte kunna springa.

Men, men så kan det vara. Jag får simma och lyfta skrot istället. När jag inte gör det så surfar jag runt på alla swimruns som jag vill göra nästa år; Costa Brava, Utö, Borås, Rockman, Casco Islands (USA) och så klart Ö till Ö. Jag skulle vilja göra allihop men familjen vill ju umgås med mig också. Den här typen av lopp kräver mycket träning och förberedelser och av erfarenhet från årets träning och lopp så går det nästan åt ett år av hård träning för att klara av dem. Mitt stora misstag var att jag började syrgasträna för hårt precis innan Rockman Swimrun. En erfarenhet och en skada rikare…

Jag ser så mycket fram emot nästa år. Det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas att jag får plats i de lopp jag vill. Jag lovar mig själv att jag ska förbereda mig bättre och förebygga skador baserat på erfarenhet från årets uppladdning.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s