Da’n före da’n löpning sparkar stjärt

I år kommer jag enligt order inte hinna springa på julafton, men det är ok. Jag är sakta men säkert på väg tillbaka i form igen efter en, för mig, lång skadeperiod.

img_3815Jag har inte sprungit i närheten så disciplinerat, intensivt, snabbt eller långt sedan Augusti men nu känner jag att jag både har motivationen och kraften att ta mig ut. Nu gör det inte ont när jag springer och det känns självklart mycket bättre. Nu kommer jag att öka distanserna och börja med intervallträningen igen.

Löpning är något som inte varit en självklarhet för mig och jag har aldrig sett mig själv som en löpare. Tvärt om så är det något som jag fått tvinga mig in i och med hjälp av Paulina som bokstavligen knuffat ut mig ur dörren. För mig började det som ett sätt att rensa skallen på alla negativa tankar när jag gick igenom min skilsmässa. Sedan blev det ett sätt att hantera stress på jobbet. Fick jag inte komma ut på morgonen så gick jag och bar på nattens tankar och frustrationer. Sedan när jag började med swimrun på Dennis Blombergs say-so fick jag ta itu med en helt annan utmaning; simningen. Jag har skrivit om min vattenskräck här tidigare så läs det inlägget om du inte gjort det.

Hur som helst så när jag började ställa upp i olika traillopp och swimruns så blev utmaningen att pusha mig själv längre och till ställen som jag aldrig trodde jag skulle kunna klara av. Nu känns det som en kul utmaning och inte något jag är ”rädd” för längre men jag känner mig själv så pass väl att jag vet att om jag går igenom det här året oskadd och utan några DNF’er så kommer jag att vrida upp galenskapsskalan när det gäller utmaningar till 11. Marathon Des Sables anyone?

2017’s tävlingskalender består av: Utö Swimrun (med Rasmus Brenter), Borås Swimrun (med Philip Robson), Rockman Swimrun (med Daniel Becker) och sedan får vi se. Får jag en plats i Ö till Ö om ett mirakel sker så tänker jag ta mig igenom det också.

Nu kör vi mina damer och herrar! Det här lär bli mitt sista inlägg innan jul, så jag passar på att önska er alla en GOD JUL!

 

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s